Реєстрація Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ)

На сьогоднішній день для управління багатоквартирними будинками найкраще підійде ОСББ. Що ж таке ОСББ?
ОСББ – це юридична особа, створена власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню та управлінню їхнім власним майном, для утримання та використання спільного майна. ОСББ є неприбутковою організацією, посередником між постачальниками комунальних послуг та мешканцями будинку.

Факти, які цікавлять охочих створити ОСББ:
  • ОСББ створюється лише власниками квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку.
  • В одному будинку може бути створено лише одне Об’єднання.
  • Одне Об’єднання може об’єднувати два та більше багатоквартирних будинків.
  • У новобудовах ОСББ можуть створюватися після державної реєстрації права власності на більш ніж половину квартир та нежитлових приміщень у будинку, де створюється ОСББ.
  • Рішення про створення ОСББ вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості всіх співвласників будинку.
  • Після державної реєстрації Товариству протягом 3 місяців повинні передати на обслуговування багатоквартирний будинок, а також договори, технічну документацію на будинок та комунікації.
  • Установчим документом ОСББ є Статут.
  • ОСББ не сплачує ні податку на прибуток, ні ПДВ.
  • Список членів ОСББ має бути засвідчений підписами власників приміщень (уповноважених ними осіб) та підписом голови установчих зборів.
Документи, необхідні заявнику для реєстрації ОСББ:
  1. Заява про реєстрацію.
  2. Статут (у 2-х примірниках).
  3. Протокол установчих зборів.
  4. Список учасників ОСББ.

Вартість реєстрації ОСББ –  5000 грн.

До цієї вартості НЕ входить – нотаріальне засвідчення статуту та довіреності.

Комплекс наших послуг охоплює:
  • Підготовка та складання Статуту, протоколу установчих зборів та інших документів, необхідних для державної реєстрації ОСББ.
  • Подання документів до органів реєстрації.
  • Отримання виписок та довідок за результатами реєстрації ОСББ (витяг з ЄДР тощо).
  • Виготовлення печатки.
  • Супровід під час нотаріальних процедур.
  • Супровід під час відкриття рахунку в банку.

Термін виконання наших послуг становить ___________ робочих днів з моменту нотаріального засвідчення та надання всіх необхідних документів.

Реєстрація Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – складна процедура, тому ми пропонуємо Вам свої послуги з реєстрації ОСББ, щоб полегшити для Вас цей процес. Обираючи наші послуги, Вам не доведеться морочитися зі складанням документів та процедурою реєстрації. Усе, що Вам необхідно, це надати нам потрібну інформацію, документи та чекати на результати реєстрації.